Rejniški priročnik

Razmnoževanje

Oploditev

Konji se lahko začnejo razmnoževati pri 2 letih in 6 mesecih.

S svojimi žrebci:

  • Dajte javno ponudbo za parjenje z omejitvijo 300 na dan.
  • Dajte rezervirano ponudbo za določeno kobilo, vključno z eno od vaših kobil.

S svojimi kobilami:

  • Izbirajte med javnimi parjenji.
  • Sprejmite rezervirano ponudbo, vključno s ponudbo enega od vaših žrebcev.

Vsako parjenje stane med 500 ekvusi in 7 500 ekvusi, razen če je žrebec vaš.

Poleg tega boste morali plačati med 100 ekvusi in 2 500 ekvusi veterinarskih stroškov glede na svojo rezervo ekvusa.

Brejost

brejost traja 12 mesecev. Od 8. meseca naprej lahko za 50 ekvusov naročite ultrazvok, da vnaprej izveste spol, pasmo in dlako žrebička. Ko kobila doseže to fazo, lahko opravlja samo naloge.V 12. mesecu brejosti morate poklicati veterinarja in poskrbeti, da je vaša kobila nastanjena v konjeniškem centru. Če ne pokličete veterinarja, boste izgubili žrebe.

Ko se žrebe rodi, ga lahko poimenujete in začnete skrbeti zanj. Ko se v starosti 6 mesecev loči od svoje matere, ga boste morali nastaniti v konjeniškem centru.

Kotitev je edino dejanje, ki se lahko odvije po polnoči v konjevi zgodovini.

Pomnite, da ni nujno koristno, na primer, oploditi kobilo, ki je odlična v dresuri, s konjem, ki se odlikuje po hitrosti. Potomec ne bo nujno boljši v vsaki izmed teh lastnosti. Zato je bolje dajati prednost oploditvi med bližjimi pasmami.

Kotitev je za kobilo naporna izkušnja. Med rojstvom zadnjega žrebeta in naslednjo oploditvijo mora biti razmak vsaj 10 mesecev.

Kastracija

Svoje samce v starosti med 2 letoma in pol in 6 leti lahko kastrirate. Vaš konj bo postal skopljenec. Ne bo se več mogel razmnoževati, a osvojil bo bonus (vzdržljivost: +8, hitrost: +8, dresura: +4). Kastracija konja traja vsaj dve uri.

Pomnite, da skopljencu ne morete dati Zevsove strele in da je kastracija nepovratna.

Žrebe

Kotitev je potekala gladko, žrebe je rojeno. Njegovo pasmo določa večinska pasma njegovih prednikov, če ti niso čistokrvni. Njegova dlaka je naključno izbrana med dlako, ki jo dovoljuje dlaka pasme.

Zmogljivosti vašega žrebeta so odvisne od genskih značilnosti njegovih staršev, pa tudi od stopnje treninga in tekmovalnih dosežkov.

Žrebeta, ki jih proizvedete, ostanejo v istem boksu s svojo materjo, dokler niso stara 6 mesecev. V tem času jih ni treba nastaniti in hranijo se izključno z mlekom svoje matere.

Samorogi

Samorogi so zelo redki in se razmnožujejo podobno kot običajni konji.

Razmnoževanje je mogoče le med samorogi iste pasme. Z malo sreče boste nato dobili žrebe samoroga.

Vsak dan lahko aktivirate dve paritveni seji za samoroge, ki ju lahko aktivirate, kadarkoli želite. Seja je aktivirana v trenutku, ko po potrditvi oplodite samico samoroga. Od tega trenutka imate 60 sekund, da oplodite vse samice samoroga, ki jih želite oploditi v tej seji.

Ko ste porabili obe paritveni seji, boste morali počakati do naslednjega dne (po dnevni posodobitvi), preden boste lahko ponovno parili svoje samoroge.

Ne pozabite, samoroga lahko oplodite samo vsaj 10 resničnih ur po njegovem spočetju ali po njegovi predhodni oploditvi.Zato je priporočljivo, da svoje seje časovno razporedite.

Osli

Osli se lahko razmnožujejo samo trikrat v svojem življenju in samo z drugim oslom. To je edina živalska vrsta, katere genski potencial se z vsako generacijo zniža.
Ko je v prodajo dan osel, se vse oploditve, ki jih je ponudil in jih še ni sprejela samica, prekličejo.

Vprežni konji

Vprežni konji se lahko razmnožujejo samo 3-krat v življenju in zgolj z drugimi vprežnimi konji.

Ko daste samca vprežnega konja v prodajo, se prekličejo oploditve v teku, ki jih kobila še ni sprejela.