Rejniški priročnik

Tekmovanje

Ko je vaš konj star 3 leta, se lahko začnejo tekmovanja! Da bo vaš konj lahko tekmoval, ga morate specializirati za eno vrsto tekmovanj in ga opremiti s podsedelno odejo, sedlom in uzdo, ki ustrezajo njegovi specializaciji.

Tekmovanja vam bodo omogočila, da zaslužite denar v skladu s svojim uspehom, pa tudi da izboljšate sposobnosti svojih konjev. Ker zmogljivosti vaših konj niso neomejene, se njihove spretnosti na neki točki s tekmovanji več ne bodo izboljševale.

Vsako tekmovanje ima oceno težavnosti, ki določa minimalno in maksimalno raven spretnosti za konje, ki imajo dostop, ne glede na to, katera disciplina je izbrana. Vsak konjeniški center določi želeno oceno težavnosti za svoja tekmovanja.

Na začetku ima vaš konj dostop do tekmovanj za konje z manj kot 20 zmagami. Ko doseže 20 zmag, se vse prijave za tekmovanja na čakanju prekličejo. Nato bo imel dostop do bolj prestižnih tekmovanj.

Na tekmovanje ne morete prijaviti več kot 2 konja iz vaših hlevov.

Na strani profila vsakega konja boste med drugimi informacijami našli tudi povzetek konjevih zmag in rezultatov na tekmovanjih.

Tekmovanja v klasičnem jahanju

Tekmovanja v klasičnem jahanju so za konje, ki se specializirajo v klasičnem jahanju in imajo klasično uzdo in sedlo. Obstajajo 4 vrste tekmovanj:

Hitrostne dirke v galopu in kasu so omejene na konje glede na njihovo raven galopa za dirke v galopu in raven kasa za dirke v kasu. Če želite, da konji postanejo prvaki, potrebujejo tudi dobro hitrost in dresurne sposobnosti.

Kros je zelo fizična disciplina, ki zahteva visoko vzdržljivost ter dobre sposobnosti preskakovanja in visoko poslušnost. Registracija je omejena glede na stopnjo vzdržljivosti.

Preskakovanje ovir je disciplina, ki zahteva izjemne sposobnosti preskakovanja in veliko prilagodljivost. Ker so to tekmovanja na čas, mora konj, ki sodeluje na tekmovanju v preskakovanju ovir, čim hitreje premagovati ovire. Registracija je omejena glede na stopnjo preskakovanja. Na tekmovanjih v preskakovanju ovir lahko konji naredijo napake, ki dodajo eno sekundo njihovemu končnemu rezultatu.

Dresurna tekmovanja upoštevajo konjev korak, tj. galop in kas, predvsem pa gre za dresurne sposobnosti. Registracija je omejena glede na stopnjo dresure. Vsake toliko se konj izjemno dobro odreže, s čimer vam zviša rezultat in vam prinese bonus 100 ekvusa.

Tekmovanja v western jahanju

Tekmovanja v western jahanju so za konje, ki se specializirajo v western jahanju in imajo western uzdo in sedlo. Obstaja 5 vrst tekmovanj:

Dirka okrog sodov je dirka na čas, ki zahteva hitrostne in vzdržljivostne sposobnosti ter sposobnosti galopiranja. Cilj je čim hitrejše cikcakasto kroženje okoli treh sodov, ne da bi jih konj zbil. Registracija je omejena glede na hitrost.

Cutting je disciplina, ki zahteva veliko vzdržljivosti in hitrosti za obvladovanje teleta. Cutting zahteva tudi visoko stopnjo dresure. Registracija je omejena glede na stopnjo vzdržljivosti.

Reining je dresurna disciplina, ki poteka v galopu. Potrebujete tudi dobro vzdržljivost. Prijava je omejena glede na stopnjo galopa.

 

Western Pleasure je disciplina, ki zahteva odlične kasaške sposobnosti kakor tudi poslušnost in vzdržljivost. Prijava je omejena glede na stopnjo kasa. Konji lahko delajo napake, ki dodajo eno sekundo njihovemu končnemu rezultatu.

Disciplina Trail class je kavbojska različica dresure pri angleškem jahanju. Konji v disciplini Trail class potrebujejo odlične dresurne sposobnosti. Potrebujejo tudi dobre sposobnosti kasa in preskakovanja. Registracija je omejena glede na stopnjo dresure.

Počutje

Upoštevajte, da lahko konj po 60 dneh izkušenosti v igri izgubi nekaj dobrega počutja, če na tekmovanju ne doseže prvega mesta. Toda brez skrbi, njegovo počutje lahko hitro spet izboljšate z nekaj počitka in kakšnim priboljškom!

Bonusi

Svojim konjem lahko podelite bonuse, da jim pomagate k boljšemu nastopu na tekmovanjih. Določene bonuse lahko najdete, ko s konjem opravljate naloge (kot na primer klin za kopita ali glavnik). Druge bonuse lahko kupite ob obisku v trgovini ali na Črnem trgu. Pri izračunu izidov tekmovanj se bonusi dodajo neposredno spretnostim in imajo vpliv na končni izid.

Novi igralci, ki začnejo igro, prejmejo poseben bonus. Ne bodite presenečeni, če se zdi, da nekateri konji delujejo izjemno, prejeli so majhno pomoč, da lahko dobro začnejo igro.

Tekmovanja za konje na nizki stopnji

Nekatera tekmovanja so omejena samo na konje na nizki stopnji. Konji na nizki stopnji so konji, ki

  • je imel manj kot 20 zmag
  • nimajo nobene sposobnosti nad 2130
  • ki nimajo nobene sposobnosti z genetskim potencialom nad 2980

Ta vrednost se preračuna vsako noč.