Rejniški priročnik

Čas za vašega konja

Dan konja

Konj ima svoj dan, ki pa ni enak našemu realnemu dnevu. Zgodovina poteka dneva se nahaja na levi strani vašega konja na levi strani. Za konja se dan prične ob 8. uri zjutraj, ko se zbudi. Za vsako dejanje, ki ga opravite s svojim konjem, preteče točno določen čas. Na primer obroki trajajo 30 minut.

Vaš konj mora iti spat pred polnočjo (po konjevem času). Takoj zatem konj ne more več opravljati dejanj. Edina izjema je žrebitev, ki se lahko zgodi kadarkoli. Če želite konja ohraniti v najboljši kondiciji, ga dajte spat pred 22. uro.

Ob koncu dneva morate dati svojega konja spat. Za to mora biti nastanjen v konjeniškem centru.

Žrebeta, ki so mlajša od 6 mesecev, je možno dati spat, tudi če niso nastanjena v konjeniškem centru.

Staranje

Ko daste konja spat, se bo samodejno postaral ob posodobitvi strani (04:00). Ko se zbudi, se začne nov dan. Vsakič ko se zbudijo, se konji v igri postarajo za dva meseca.

Če svojega konja niste dali spat, se tekom noči ne bo samodejno staral. To pomeni, da če ne igrate, se vaš konj ne bo staral. Če ga želite postarati, ne da bi čakali na naslednji dan, potrebujete točke za staranje. Nekaj jih boste včasih našli, ko se vaš konj prebudi(bo prikazano v njegovi zgodovini). Če ne, lahko kupite Točke staranja z boni.

Obstajata dva predmeta s Črnega trga, ki vam omogočata, da zaobidete pravila staranja.

  • eaujouvence
  • Voda mladosti vam omogoča, da enkrat na mesec postarate svojega konja, začnete pa pri starosti dveh let.
  • brasmorphee
  • Morfejev objem vam omogoča, da postarate svojega konja po lastnih željah do starosti 30 let.

Za razliko od točk za staranje morajo biti ti predmeti dodeljeni točno določenemu konju.

Po 25. rojstnem dnevu se vaš konj postara: njegovo zdravje in sposobnosti pešajo. Če zanj dobro poskrbite, lahko živi tudi do 35. leta. Če dobite Kamen modrosti, bo vaš konj postal nesmrten, njegove sposobnosti pa ne bodo nikoli pešale.